Atrial fibrillation - onregelmatige hartslag

Bij een hartritmestoornis kan de hartslag te snel, te langzaam of onregelmatig zijn. Bij iedereen wijkt het hartritme wel eens af. Je hartslag past zich voortdurend aan. Je hebt bijvoorbeeld een lage hartslag als je rustig zit en een hoge hartslag als je heel actief bent of emotioneel. Alleen als je hartritme in dat soort situaties anders is dan je verwacht, kan dit wijzen op een hartritmestoornis.

Bij elke hartslag trekt het hart zich samen door een elektrische prikkel. Bij een normaal hartritme gaat dit in een regelmatig tempo. Bij een hartritmestoornis is er iets mis met de elektrische prikkels. De elektrische prikkels komen te snel of te langzaam of ze volgen de verkeerde weg.

Klachten bij hartritmestoornissen

Het kan zijn dat je altijd een afwijkend ritme hebt of slechts af en toe. Zo’n aanval kan dan bijvoorbeeld een paar uur duren, maar kan ook na een paar minuten weer over zijn.

De symptomen die voorkomen bij een hartritmestoornis zijn:

 ·       hartkloppingen en -overslagen

·       een licht gevoel in het hoofd, duizeligheid, (bijna) flauwvallen

·       kortademigheid

·       een pijnlijk of drukkend gevoel op de borst

·       een onprettig, angstig of benauwend gevoel

·       Soms kunnen bij een hartritmestoornis ook tintelingen, een droge mond, hoofdpijn of misselijkheid voorkomen. Sommige mensen hebben helemaal geen klachten bij een
hartritmestoornis.

WHM effect op de behandeling van hartritmestoornissen. Door de dagelijkse beoefening van de Wim Hof Methode (ademhaling, mindset en kou blootstelling) ben je o.a. in staat om de balans en de samenhang van het zenuwstelsel, het hart en de energie centra bewust bewust te herstellen, waardoor je op den duur een ordentelijke hartritme en hartslag krijgt.

Interessante links:

·       https://www.hartstichting.nl/

·       https://www.hartwijzer.nl/

·      https://harteraad.nl/

·    https://www.gezondheidenwetenschap.be/