Allergieën

 

Allergie is één van de meest voorkomende chronische ziekten. Ruim drie en half miljoen Nederlanders hebben op dit moment last van een allergie. Allergische rhinitis (ook al wel luchtweg- of inhalatieallergie genoemd) zoals hooikoorts of allergie voor huisstofmijten komt het meest voor.  In wat mindere mate komen ook andere allergieën voor, zoals een allergie voor insectengif of voedsel.

 

Allergieklachten kunnen uiteenlopen van een lichte irritatie tot ernstige reacties, die gevolgen kunnen hebben voor alles wat je doet. Allergische klachten zijn in feite reacties van je immuunsysteem. Het immuunsysteem ziet bepaalde stoffen zoals pollen, huisstofmijten of voedsel onterecht aan als een bedreiging voor je lichaam. Hoewel deze stoffen niet echt schadelijk zijn, reageert je immuunsysteem alsof dat wel zo is, wanneer je aan deze stoffen wordt blootgesteld.

 

Soorten allergieën: 

·        allergische rinitis,

·        anafylaxie,

·        contactallergie,

·        hooikoorts,

·        huisdierenallergie,

·        huisstofmijtallergie,

·        insectengif allergie,

·       voedselallergie.

 

WHM effect op de behandeling van allergieën. 
Door de dagelijkse beoefening van de Wim Hof Methode (ademhaling, mindset en kou blootstelling) demp je de heftige ontstekingsreactie van het immuunsysteem, waardoor je minder ziek wordt.  Door de methode versnel je de opruiming van de allergieverwekker, bespoedig je het reparatieproces en verkort je de duur van de ontstekingsreactie. Met deze methode ben je ook in staat om de balans en de samenhang van het immuunsysteem, het zenuwstelsel, de organen en energie centra bewust te herstellen, waardoor op den duur een evenwichtig, ordentelijk en efficiënt auto immuunsysteem in je lichaam ontstaat.

 

Interessante links:

·       https://allesoverallergie.nl/

·       https://www.umcutrecht.nl/nl/allergie

·       https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Projecten/Allergieconsortium.htm

 

·       https://www.amc.nl/web/specialismen/bijzondere-zorg-expertisecentra/bijzondere-zorg/allergie-expertisecentrum.htm